Tuesday, 15 March 2016

The culture of volume

German expectations of respectfulness and order can make dining out a strangely quiet affair. 

I’m back in cold, cold Berlin after being away in Latin America for the winter and, funnily enough, it isn’t the weather that has required the biggest adjustment. It’s the volume. 

Last night I was out to dinner with a friend in Prinzlauerberg, and despite being in a fairly crowded restaurant, it was almost silent. Everyone was whispering. I had to lean in to hear what my German friend was saying. After spending the past weeks in Mexico, Costa Rica, Brazil and Argentina, I’ve found the low volume in Germany to produce a ringing in my ears.
 
But what I’ve learned since I moved to Berlin a year ago is that Germans treasure their quiet time. I’ve written before about ‘getting deutsched’, the term I’ve coined for when a random German stranger scolds you for doing something wrong. I’d say about 80% of the time, the transgression involved is being too loud. It isn’t just at restaurants. I’ve seen it happen to an American friend of mine on the sidewalk on a noisy street! 

Granted, Americans have a reputation for speaking too loudly in public spaces (and not just in Germany). But I know my Southern European and Latin American friends here also find the quiet a bit hard to adjust to. 

Yes, excessive noise is rude to those around you, but why do we have to whisper at a restaurant? I understand it’s all about German expectations of respectfulness and order, but there’s also something to be said for ‘live and let live’.

1 comment:

An Binh said...

Hiện nay không gian làm việc tại văn phòng có sự ảnh hưởng lớn đên năng suất cũng như tinh thần làm việc của nhân viên chính vì thế cho nên khi lựa chọn những sản phẩm nội thất văn phòng cần nên chú tâm đến không gian và cách bố trí các sản phẩm trong văn phòng sao cho tạo sự tuận tiện thoải mái trong công việc của nhân viên. Nối đến văn phòng thì sản phẩm ban lam viec , ghế, tủ cũng được lựa chọn kĩ càng phù hợp không gain diện tích làm việc tạo sử thoải máu cho nhân ngồi làm việc. Để bàn ghế văn phòng làm việc của nhân viên được gọn gàng thì nên trang bị thêm tủ phụ đi đối với bàn làm việc hoặc có thể lựa chọn mẫu tu tai lieu van phong cho thích hợp việc bảo quan và lưu trữ hồ sơ công ty được an toàn tránh mọi tác động môi trường bên ngoài.
Ngoài ra song song viẹc chọn bàn ghế thi bạn cũng cần xem thêm các mẫu tủ hồ sơ văn phòng về màu sắc, kểu dàng và kịch thước để bố trí tủ cho phù hơpk khôn gian và gam màu trùng hợp với không gian nội thất và các sản phẩm nội thất khác trong văn phòng làm việc. Ngày nay các văn phòng công ty có xu hướng chọn riêng mỗi phòng bạn chiếc tủ văn phòng? Thì trên thị trường có 1 loại tủ sắt và loại tu go van phong nên các khắc hàng cân nhắc khi chọn mua. Tủ sắt bền đẹp, chónglại tác nhân ngoài nhưng màu sắc kiểu dáng không phù hợp không gian bên trong văn phòng cho nên việc chọn lựa mẫu tủ gỗ dành cho văn phòng công ty nên dựa theo các xu hướng trong thiết kế nội thất văn phong.